x
NederlandsFrançais
nl
Blog08.04.2019

ÖkoFEN 2x bekroond met Sanilec Award

Op donderdag 4 april 2019 verzamelden zo'n 100 installateurs sanitair en HVAC in de HippoLoggia te Waregem voor de feestelijke uitreiking van de allereerste Sanilec Awards. Met dit initiatief wil het vakblad Sanilec de creativiteit en technische knowhow van de vakman in de kijker zetten, om zo de waardering voor het beroep mee de hoogte in te helpen.

Er waren 39 genomineerde projecten, waarvan elf projecten uit Vlaanderen en Wallonië werden genomineerd voor de categorie 'Verwarming'. Deze gaven zo een mooi beeld van de diverse mogelijkheden om woningen en gebouwen te verwarmen.

Twee projecten met een pelletketel van ÖkoFEN kregen de eerste en tweede prijs in de categorie 'Verwarming':

Installateur Tom Dekeyser wint met offgrid installatie

Tom Dekeyser uit Kuurne kreeg de AWARD voor de off-grid installatie in de volledig autonome woning van Ludwig Van Wonterghem.


In zijn woning in Kuurne installeerde Ludwig Van Wonterghem samen met installateur Tom Dekeyser een condenserende pelletketel met ingebouwde micro-wkk in combinatie met een pv-installatie, een thermische zonneboiler en opslagbatterijen. Met deze opstelling zijn de eigenaars niet langer afhankelijk van het elektriciteitsnet. De energieteller is verzegeld.
Het unieke karakter van de installatie stelde de installateurs voor een aantal uitdagingen. Zo was het uitzoeken en selecteren van de juiste elektrische componenten niet voor de hand liggend en was er redelijk wat puzzelwerk nodig om alles zo compact mogelijk te houden.

Lees hier alles over de offgrid-installatie

Lees hier het volledige juryverslag.


Group VHC wint tweede prijs met een project met 2 ÖkoFEN-ketels


Hans Nys van de Group VHC (Climatec service) kreeg de tweede prijs voor de installatie van 2 ÖkoFEN pelletketels in een prachtig project van 14 energiezuinige woningen.

De opdrachtgever had een zeer belangrijke voorwaarde: er mogen geen fossiele brandstoffen gebruikt worden. Dat was het uitgangspunt bij het woonproject bestaande uit 14 energiezuinige woningen in houtmassief en twee gerenoveerde serristenvilla's. Het installatiebedrijf CLIMATEC SERVICE opteerde hier voor een centrale stookplaats met twee pelletketels als verwarmingsondersteuning. De warmte (verwarming en SWW) in deze wooneenheden wordt afgeleverd door middel van satellietunits.

Wenst u meer info over ÖkoFEN pelletverwarming?  Contacteer ons