x
NederlandsFrançais
nl

Verlaag je elektriciteitsfactuur Produceer je eigen elektriciteit en warmte met pellets

Als specialist in pelletverwarming en innovator in de pellet industrie werkt ÖkoFEN aan verschillende projecten met als doel elektriciteit op te wekken terwijl de ketel brandt.
Vergeleken met de gecentraliseerde elektriciteitscentrales met fossiele brandstoffen is de warmtekrachtkoppeling (WKK) superieur:

  • Geen warmteverlies, de warmte wordt benut voor het verwarmingssysteem in de woning
  • Geen verliezen over de elektriciteitsleidingen
  • CO2 neutrale werking door het gebruik van pellets als brandstof
  • Bijna onafhankelijk van de energieleveranciers

www.okofen-e.com
Elektriciteit door beweging

Elektriciteit door beweging De Stirlingmotor

Een zeer geschikte manier om een WKK te realiseren is door gebruik te maken van een Stirlingmotor.

De Stirlingmotor zet warmte om in beweging, en deze wordt omgezet in elektriciteit. Door de combinatie met pelletwarmte komen we tot een CO2-neutrale manier van energieopwekking.

Je eigen elektriciteitscentrale

De Pellematic Smart_e is gebaseerd, en verder ontwikkeld op de Pellematic Smart: een hydraulisch buffervat met een condenserende pelletbrander met alle hydraulische componenten op een zeer beperkte plaats.

Gezien het succes van de Pellematic Smart pelletketel, heeft ÖkoFEN de Smart_e ontwikkeld op hetzelfde concept: alle techniek bevindt zich in een compact en gemakkelijk te installeren toestel.

De pelletbrander en de Microgen Stirling Motor zijn geïntegreerd in een buffer met een volume van 600 liter. Het resultaat is de eerste elektriciteitsproducerende pelletketel die compact is en slechts 1,5m2 oppervlakte in beslag neemt.

Om de hoogst mogelijke warmteoverdracht te bekomen tussen de rookgassen en de verhitterkop werd een speciale eenheid ontwikkeld. Terwijl de rookgassen van de pelletbrander worden omgezet in elektrische energie via de verhitterkop, worden er houtpartikels ongewenst afgezet op de verhitterkop. ÖkoFEN ontwikkelde hiervoor een innovatief en volledig automatisch reinigingssysteem.

De SMART_e wekt gemiddeld 650W aan elektriciteit op.

Elektriciteitscentrale voor grote projecten

De Pellematic e-max is een WKK (warmtekrachtkoppeling) met een thermisch vermogen van 50 kW en een elektrisch vermogen van 4 kW opgewekt door de Qnergy Stirlingmotor. De Stirlingmotor is onderhoudsvrij en is, ingebouwd in de ÖkoFEN pelletketel, ook nog milieuvriendelijk en natuurlijk CO2 neutraal. Samen met de technologie van ÖkoFEN, die zijn performantie reeds heeft bewezen, is dit een warmtekrachtkoppelingssysteem die veelbelovend is.

De Pellematic e-max is ontwikkeld voor het verwarmen van gebouwen met een grote verwarmingsbehoefte zoals hotels, bedrijfsgebouwen, private woningen met zwembad, groepswoningen, winkels etc... Hoe meer de ketel draait, hoe meer elektriciteit hij produceert.

Wat kost het?

Een verwarmingsinstallatie met een ÖkoFEN_e vraagt een goede planning.
Kom langs, we bespreken graag met u uw project. Naast een intelligente en duurzame oplossing geven we u ook een inschatting van de terugverdientijd.

U bent zo goed als energie-onafhankelijk vanaf € 21.730 (incl. 6% BTW).
De elektriciteit die u produceert kost slechts 5 cent per kWh. Deze prijs is transparant en 5 keer goedkoper dan de huidige elektriciteitsprijs.
Contacteer ons
Contacteer ons

+32 (0)56 72 36 30
contact@stroomop.be

Meer info?

Download onze brochures, bekijk onze opleidingen of vul het formulier in.