x
NederlandsFrançais
nl
Nieuws25.08.2022

Breng een bezoek aan de off-grid woning van Ann en Ludwig

Wou je altijd al een woning bezoeken die 100 % netonafhankelijk is of wil je zelf ideeën opdoen om duurzaam te renoveren?


Tijdens de Ecobouwers Opendeur, op 5-6 november en 11-12-13 november, kan je in Vlaanderen en Brussel eigenaars ontmoeten van duurzame, bio-ecologische of passieve woningen. Zij zetten hun deur voor je open en tonen hoe alles in de praktijk verloopt. Zowel renovaties als nieuwbouw waarbij doordacht omgesprongen is met materialen en andere hulpbronnen worden in de kijker gezet. Zeker een bezoekje waard!


Ann en Ludwig zijn een van de deelnemers van de Ecobouwers Opendeur 2022. Ze tonen je vol trots hun bio-ecologische woning die de allereerste off-grid huisvesting in België is.

Voor elektriciteit en verwarming vertrouwen ze op een milieuvriendelijke installatie, bestaande uit een pelletketel met Stirlingmotor, een zoutwaterbatterij en PV-installatie. De zonnepanelen leveren stroom op zonnige dagen en de rest wordt opgeslagen in een batterij. Ook tijdens koude winterdagen is er voldoende energie voorzien voor een gemiddeld gezin. Op die manier leiden ze al 5 jaar een comfortabel leven zonder schrik te hebben voor hoge elektriciteitsfacturen.

Als je eveneens warmte wil produceren op een duurzame manier, dan is de eerste stap de aankoop van een pelletketel. 
Heb je een vraag voor hen? Schrijf je in voor een specifieke dag/uur en dan geven zij graag een woordje uitleg.

Vanaf 3 oktober kan je je inschrijven via deze website.
Lees hier het hele verhaal.