x
NederlandsFrançais
nl
DualSunZonnepanelen

Hybride zonnepaneel DualSun Spring

Eén paneel voor elektriciteit en warm water dat 3 keer meer energie uit de zon haalt dan een standaard fotovoltaïsch paneel.

Klassieke PV-systemen produceren meer warmte (85%) dan elektriciteit (15%). Daarnaast verlaagt het rendement wanneer de temperatuur stijgt.

De DualSun Spring panelen gebruiken de warmte om warm water te produceren en ondertussen het paneel af te koelen. Dit zorgt voor een rendementswinst van 5% à 15%.

De panelen kunnen zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden. Op een hellend dak of op een plat dak (helling min. 10°).

Klassiek zonnepaneel DualSun Flash

De DualSun Spring panelen kunnen gecombineerd worden met de klassieke PV-panelen, de DualSun Flash om zo de optimale en gewenste opbrengst van elektriciteit en warm water te bekomen.

Visueel is er tussen beide panelen geen verschil. Wat resulteert in plaatsbesparing, snellere montage en mooier uitzicht.

De DualSun Flash heeft een vermogen van 280Wp en een paneelefficiëntie van 17,20%.
 Toepassing

Warm water en elektriciteit voor thuis

Produceer elektriciteit en warm water met eenzelfde paneel.

Combineer de hybride DualSun Spring panelen met klassieke PV-panelen, DualSun Flash, en optimaliseer zo verbruik en opbrengst van warm water en elektriciteit.
 Toepassing

Ideaal in combinatie met een zwembad

De PV-zijde zorgt voor de nodige elektriciteit voor de zwembadinstallatie (pomp en filters) en voor de woning.

De warmwater-kant verwarmt het water van het zwembad.
Zo wordt er energie bespaard en het zwembad-seizoen verlengd.

Het is niet nodig om de bestaande installatie te vervangen, het DualSun Spring-systeem wordt direct aan het bestaande circuit gekoppeld.
Combineer de DualSun hybride zonnepanelen met een ÖkoFEN pelletketel.
Zon en pellets om warmte en elektriciteit te produceren: het perfecte duo.

Interesse?

Voor de installatie van DualSun zonnepanelen kunt u een beroep doen op uw vertrouwde installateur. Wij begeleiden hem graag.

Daarnaast beschikken we zelf ook over een netwerk van ervaren installateurs in België en Nederland. Contacteer ons gerust voor de gegevens van een vakman in uw buurt.
Contacteer ons