x
NederlandsFrançais
nl

Verwarm uw woning en water met pellets Wat heb je nodig?

De ketel

De pelletketel is het hart van de installatie. Voor radiatoren voldoet de klassieke ketel prima (ÖkoFEN of Easypell). Voor wand- of vloerverwarming opteert u best voor een condenserende ketel van ÖkoFEN. Deze haalt extra energie uit de rookgassen door de lage retourtemperatuur. U bespaart zo 7 tot 15% vergeleken met een klassieke ketel.

Opslag

ÖkoFEN biedt in totaal meer dan vijftig oplossingen aan voor de opslag van pellets. U kunt opteren voor een textielsilo van ÖkoFEN, verkrijgbaar in verschillende formaten, van 450 kg tot 12 ton. Of u kunt zelf een voorraadruimte (laten) bouwen met de afmetingen die u het beste passen. Hiervoor biedt ÖkoFEN alle benodigdheden aan.

Hou rekening met een jaarverbruik van ongeveer 300 kg pellets per kW warmteverlies van uw woning. Een woning met bijvoorbeeld 15 kW warmteverliezen zal ongeveer 4500 kg pellets per jaar verbruiken. Deze hoeveelheid pellets kan in de silo KGT2620 (260x200 cm) gestockeerd worden.

Bij een Easypell pelletketel is een systeem met silo niet mogelijk. U vult zelf de pellets in de ketel regelmatig bij met de hand.

Bediening

Met het digitaal aanraakscherm van ÖkoFEN kunt u alle temperaturen van de ruimtes en van het warm water instellen en controleren. U kunt dit eventueel zelfs via uw smartphone of tablet regelen.

De Easypell heeft ook een aanraakscherm, met minder opties.

Buffervat?

Bij ÖkoFEN en Easypell wordt de verbranding en modulatie (het aanpassen van het vermogen aan de warmtebehoefte) heel performant geregeld. Een buffervat is dus niet langer noodzakelijk.

Een buffervat heeft evenwel voordelen zoals een hoger sanitair comfort, de extra zonneopslagcapaciteit en het hydraulisch evenwicht. Raadpleeg uw installateur of Stroomop/ÖkoFEN voor meer informatie. Wat kost het?

Zonnepanelen?

De ÖkoFEN en Easypell pelletketels zijn perfect combineerbaar met zonnepanelen. Zo kunt u de pelletketel in de zomer volledig uitschakelen. Gebruikt u een buffervat en vloerverwarming, dan kunt u met zonnepanelen de verwarming ondersteunen. Voor het sanitair warm water voorziet u best een boiler van 300 liter, met 6 m2 zonnepanelen (voor een gezin tot 6 personen).

Wilt u verwarmingsondersteunend werken, voorzie dan minstens 1 m2 zonnepaneel per 100 liter bufferinhoud.

Bezoek ons

Kattestraat 81
8520 Kuurne

Contacteer ons

+32 (0)56 72 36 30
contact@stroomop.be

Meer info?

Download onze brochures, bekijk onze opleidingen of vul het formulier in.