x
NederlandsFrançais
nl
Nieuws02.12.2021

NOVA: de droom van elke (hobby)bakker.

De NOVA is de nieuwste innovatie uit het Haüssler Backdorf in Duitsland.

Deze compacte, professionele keukenrobot heeft alles in huis om de harten van zowel amateur- als (semi)professionele bakkers te veroveren. Dit toestel is ontwikkeld door de bakkermeesters in Heiligkreuztal, Duitsland en wordt ook daar vervaardigd.
Design en stabiliteit

Stabiliteit en design stonden voorop bij het ontwikkelen van dit toestel. Daarom is het een metalen behuizing van gegoten aluminium geworden. Met z'n 18 kg biedt het de stabiliteit die het zeker nodig heeft, maar de afmetingen zijn toch compact gebleven zodat je nog plaats genoeg hebt in de keuken voor andere activiteiten!


Motor

In al onze kneedmachines kiezen we voor industriële motoren, omdat kneden nu eenmaal kracht vereist - zonder compromissen. De NOVA is uitgerust met een elektromagneetmotor van de nieuwste generatie. Deze motor pakt uit met een hoog rendement, zelfs bij lage snelheden. Tegelijkertijd kan de motor ook hoge snelheden aan en levert hij optimale resultaten bij het kloppen en mengen.

Bediening

Met de 7 snelheidniveaus kan de NOVA een zeer uitgebreid spectrum aan kneed-, meng- en klopmogelijkheden aan. Je kan het toestel bedienen via een modern touch-display, dat intuïtief te bedienen is, zelfs met vette vingers. Bovendien kunnen terugkerende processen afzonderlijk worden opgeslagen in het receptengeheugen.


Accessoires

De NOVA komt standaard met de kneedhaak. Daarmee kan hij alle soorten deeg aan dat moet rijzen (brood, pizza, sommige taarten). De garde en het K-stuk zijn apart verkrijgbaar (of in het NOVA-pakket). Met de garde klop je sauzen, eiwit, room, .. op en het K-stuk is ideaal om deeg te mengen dat niet hoeft te rijzen. Je kan het ook gebruiken om gehaktmengsels en dergelijke mee te maken.

Veiligheid

Met de contactloze sensoren zorgt het toestel ervoor dat het niet kan werken als de verschillende componenten niet correct geplaatst zijn. Dit garandeert een veilig gebruik!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TRY-OUT

Het Atelier Ouvert-team heeft de NOVA alvast eens uitgetest voor jullie! Voor onderstaand recept gebruikten we de garde.
In het cursief vind je onze NOVA-suggesties bij het recept.

Hazelnoottaart met geklopte ricotta en mokka-karamel
- 650 gr ricotta
- 275 gr fijne kristalsuiker
- 250 gr boter, kamertemperatuur
- 6 eitjes
- 250 zure room, kamertemperatuur
- 3 tl vanille-extract
- 250 hazelnoten, fijngemalen
- 300 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 100 ml slagroom
- 60 gr poedersuiker, gezeefd
- 35 gr (4el) hazelnoten, geroosterd en grof gehakt, voor de garnering

Mokka-karamelsaus
- 150 gr fijne kristalsuiker
- 165 ml espresso of sterke koffie
- 1 tl vanille-extract
2 ronde bakvormen (20 cm diameter), ingevet, bodems en randen met bakpapier bekleed.

Recept: Delicious magazine

Verwarm de oven op 170°C. Laat de ricotta in een fijnmazige zeef ongeveer 45 min uitlekken in de koelkast. Klop intussen de suiker en boter in 5 min licht en romig. Voeg al kloppend de eitjes toe.

Dit doe je best met de garde. Door z'n platte onderkant, zorgt de garde ervoor dat alle boter goed wordt opgenomen. Beginnen doen we op snelheid 3 à 4 (mengen), en dit houden we aan tot alle eitjes erdoor gemengd zijn. De eitjes kan je makkelijk toevoegen door ze door de opening in het deksel te laten glijden. Zo hoef je het toestel niet telkens te pauzeren. Nu gaan we de snelheid opdrijven tot snelheid 6 om tot een maximaal resultaat te komen.

Spatel de zure room en 2 tl van de vanille erdoor en schep vervolgens de gemalen hazelnoten erdoor. Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel voorzichtig door het hazelnootmengsel.
Verlaag de snelheid terug naar 3 à 4 om bovenstaande ingrediënten erdoor te mengen.

Verdeel het beslag over de 2 bakvormen en strijk de bovenkant glad. Bak de cakelagen +- 35 minuten, tot een in het midden gestoken houten satéprikker er schoon uitkomt. Laat 104 afkoelen in de bakvorm, neem uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een rekje.
Klop intussen de uitgelekte ricotta, room, 1 tl vanille en poedersuiker tot een dik en glad mengsel.

Klop op met de platte garde op snelheid 5 à 6.

Zet tot gebruik in de koelkast.

Doe de suiker voor de saus in een kleine steelpan met dikke bodem en laat onder af en toe schudden smelten op matig tot hoog vuur. Laat in 5-6 min goudbruin kleuren. Neem van het vuur, voeg de koffie en vanille toe en schud alles goed door elkaar. Zet weer op het vuur en laat inkoken tot het een iets dikkere consistentie krijgt. Schenk de mokka-karamelsaus in een hittebestendige kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Bestrijk de cakelagen elk met 1/3e van de ricottacrème en stapel ze op elkaar op een schaal. Sprenkel voor serveren de saus over de bovenste ricottalaag en bestrooi met de gehakte halzenoten.


Algemene indruk?


"De NOVA is is zeer stabiel tijdens het mengen. Het toestel trilt niet en maakt geen overdreven lawaai. Het touch-display met timer is zeer intuïtief en zelfs met vette vingers makkelijk te bedienen.
Omdat de mengkom en garde allebei plat zijn onderaan, wordt alles ook meteen mooi meegenomen. Zo blijven geen restjes bloem of boter hangen langs de zijkanten!"

Meer info over dit toestel vind je hier.