x
NederlandsFrançais
nl
Nieuws07.06.2021

Zuderwind groeit - Welkom Lucas!

Ecologisch bouwen en verbouwen wordt steeds belangrijker, en dat voelt Zuderwind maar al te goed. Sinds vorige week versterkt Lucas Van Wonterghem de equipe noeste werkers!

Lucas studeerde Automotive Engineering (EM) en ging daarna aan de slag bij VDL Groep, waar hij productspecialist in e-mobiliteit was. Een totaal andere wereld dus!

Vanwaar dan de interesse in de (ecologische) bouwsector?

We hebben zelf een volledige ecologische verbouwing achter de rug en werkten hiervoor nauw samen met Stroomop en Zuderwind. Het was een groot project waarbij de bestaande woning bijna volledig werd gestript en een aanbouw in houtskelet werd geplaatst. Tijdens de verbouwingen hebben we ook heel veel zelf gedaan, en dat smaakte naar meer. Na enkele gesprekken met mijn ouders (zaakvoerders van Stroomop en Zuderwind) kreeg ik de kans om mee in het Zuderwind-verhaal te stappen en die kans heb ik met beide handen gegrepen!

Wat zullen je taken zijn binnen Zuderwind?

Het is de bedoeling dat ik samen met Roeland de administratieve kant van Zuderwind opvolg: offertes opmaken, technisch advies geven, bestellingen doen, enz. Maar om dit alles optimaal te kunnen opvolgen en inschatten is het wel belangrijk dat ik in de praktijk ervaring opdoe. Daarom zal ik de eerste maanden vooral meegaan op de werf en echt met mijn handen bezig zijn.
Mijn ambitie binnen Zuderwind is om doe-het-zelvers te adviseren met onze kennis over ecologische bouwmaterialen en -technieken. Ik heb hier zelf heel veel aan gehad tijdens mijn eigen verbouwing en zou dit graag ook doen voor anderen.

Hoe verliep je eerste week?

Goed! Het is een zeer aangename, open bende waar ik mij onmiddellijk welkom voel. Er heerst een democratische cultuur, waarbij iedereen de taken kan uitvoeren die hij graag doet en waar iedereen respect heeft voor elkaar. Ik zie het helemaal zitten!

We wensen je heel veel succes toe Lucas!