x
NederlandsFrançais
nl
Nieuws07.01.2021

ÖkoFEN Belgium werkt verder aan duurzame toekomst met nieuwe CEO.

ÖkoFEN Belgium is het dochterbedrijf van het Oostenrijkse ÖkoFEN. Zij zijn al sinds 1989 bezig met het ecologische onderzoek en de ontwikkeling (Ökologische Forschung und Entwicklung) op het gebied van centrale verwarming met biomassa. De Belgische tak van dit bedrijf zetelt in dezelfde gebouwen als Stroomop en had dus tot voor kort dezelfde zaakvoerders.

In 2009 werd ÖkoFEN Belgium opgericht door Ludwig Van Wonterghem, samen met Ann Goethals en Herbert Ortner (CEO van ÖkoFEN Oostenrijk). Karel, die reeds 10 jaar in het bedrijf werkt, neemt de dagelijkse leiding over. Maar Ludwig verlaat het bedrijf niet. "Ik sta niet alleen op het veld," vertelt Karel. "Er is zo voldoende tijd om de fakkel langzaam over te nemen en advies te vragen waar nodig".
De ambitie van Karel is om, onder andere, oude stookolieketels te vervangen door duurzame houtpelletketels. "De overstap van stookolie naar pellets is de meest efficiënte maatregel om CO2 te besparen, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. Een pelletverwarming is de enige 100% klimaatvriendelijke verwarming. En met de ZeroFlame technolgie heeft ÖkoFEN ook het zuiverste pelletverwarmingssysteem ooit. Het is belangrijk voor de volgende generaties dat we van fossiele brandstof afstappen, dat is mijn grootste drijfveer."

"Daarnaast zet ÖkoFEN in op pelletketels die ook elektriciteit opwekken. In combinatie met batterijen en PV produceer je 100% duurzame warmte en elektriciteit én ben je 100% off-grid."


ÖkoFEN staat voor modern verwarmen met houtpellets. Het internationaal succesvolle familiebedrijf heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van pelletverwarmingen, met een moderne productie en enkele honderden medewerkers in heel Europa. 91.000 geïnstalleerde systemen, verkoopkantoren in 17 landen wereldwijd en baanbrekende innovaties, zoals de eerste condensatieketel in 2005, de eerste elektriciteitsopwekkende pelletketel in 2011, en de ZeroFlame technologie in 2020, spreken voor zich. Meer informatie op www.okofen.be