x
NederlandsFrançais
nl
Nieuws29.04.2019

Ontdek de elektrische steenbakovens van Haussler
Elektrische steenbakovens


Tegenwoordig bestaan veel ovens uit een metalen behuizing waarin hete lucht wordt geblazen. Deze ovens kunnen flexibel worden gebruikt en zijn goedkoop te produceren. U moet echter continu verwarmen, de oven heeft tijdens de baktijd constante energie nodig en heeft kwaliteitsverlies door uitdroging - door de luchtturbulentie in de bakkamer.

Wie kwaliteit belangrijk vindt, moet aandacht besteden aan andere parameters. Bakken op steen wordt beschouwd als de meest originele methode.
De steen wordt eerst verwarmd, daarna wordt de oven uitgeschakeld en met de afnemende hitte wordt gebakken.
Deze methode, afkomstig uit de houtoven, is tot op de dag van vandaag onovertroffen.
Of het nu gaat om brood, cake, pizza, vlees of koekjes - je krijgt een heerlijke geur en een onvergelijkbare smaak - zoals uit de originele houtoven.


Bakken op steen

Alle elektrische ovens van Häussler zijn binnenin volledig bekleed met vuurvaste stenen. Deze zorgen voor een fantastisch resultaat.
De steen wordt opgewarmd en eens de oven de gewenste temperatuur heeft bereikt, schakelt de oven vanzelf uit. Vanaf nu kan men bakken met de opgebouwde warmte. Zo is er niet constant energie nodig om de oven op temperatuur te houden en is er geen kwaliteitsverlies door uitdroging.

De stenen absorberen het vocht van het deeg en laten het tijdens het bakken weer vrij in de bakkerijproducten. Hierdoor blijft het deeg lang vers. De stenen bereiken temperaturen tot 320° C - ideaal voor pizza's en tarte flambée.
Nadat de oven is opgewarmd, wordt deze volledig uitgeschakeld. Met de opgeslagen warmte kunt u allerlei lekkers bakken: Bij 320°C pizza's, bij 280°C brood. Dan heeft de oven nog steeds een temperatuur van ongeveer 230°C en kunt u nog steeds taarten bakken.
Daarna kan u een pan met vlees in de oven zetten en 4 à 5 uur laten garen op lage temperatuur. Tot slot kan de resterende warmte worden gebruikt om kruiden of fruit te drogen.

Houtoveneffect

De elektrische steenbakoven werkt volgens hetzelfde principe als de houtoven.

Het is de stralingswarmte, tot 320° C, die een optimaal bakresultaat geeft. De chamottesteen ontneemt de vochtigheid van het deeg, om het tijdens het bakproces terug te geven. Zo blijft het lang vers en bekomt het een sappige en zachte smaak. 
De oven heeft een thermische dubbele glazen deur en de onder- en boventemperatuur zijn apart regelbaar.
De zachte maar krachtige warmte zorgt voor een optimale ovenaandrijving.


Eenvoudig te plaatsen: Häussler MONO of PRIMUS

De MONO en PRIMUS kunnen overal vrij opgesteld of ingebouwd worden en zijn direct te starten.

De MONO is de optimale instap in de wereld van de steenbakovens.
(bakoppervlak B x D x H: 37,5 x  41 x 23 cm)
De MONO is verkrijgbaar vanaf 2.196 euro, excl. BTW.


De PRIMUS heeft een grotere capaciteit en een groter bakoppervlak.
De PRIMUS heeft een bakoppervlak van 84,8 x 58 x 45 cm (B x D x H).
Hij is verkrijgbaar vanaf 2.857 euro, excl. BTW

Ga naar onze webshop om uw oven te bestellen


Workshops

Kom de Häussler steenbakovens vrijblijvend uitproberen tijdens één van onze workshops in Kuurne.