x
NederlandsFrançais
nl
Opendeur

Ecobouwers Opendeur

-

Veilig binnenkijken bij duurzame woningen!


Na de online Geslotendeur van 2020 kunnen we bijna niet meer wachten op onze échte editie. De Ecobouwers Opendeur komt eraan, met veiligheid voorop natuurlijk!*

Op 6-7, 11 en 13-14 november kan je in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor de Ecobouwers Opendeur. Een Opendeur: dat is gratis binnenkijken in meer dan 120 duurzame, bio-ecologische of passieve woningen. Enthousiaste eigenaars tonen welke technieken zij hebben gebruikt, vanuit welke filosofie ze vertrokken en met wie zij samenwerkten om hun duurzame bouwproject te verwezenlijken. Geen verkooppraatjes, maar échte ervaringen over hoe energiezuinig bouwen verloopt in de praktijk. We hebben er zin in!

Inschrijven kan vanaf 6 oktober via deze website.

Ann en Ludwig stellen hun deuren ook open voor de Ecobouwers Opendeur 2021. Je kan hun 100% off-grid woning bezoeken en vragen stellen.

Volledig afgekoppeld van het net en toch alle comfort hebben, hoe doe je dat?
De pelletketel met Stirlingmotor van ÖkoFEN verwarmt de woning en zorgt tegelijkertijd voor de elektriciteit tijdens de koude en donkere dagen. De zonnepanelen leveren stroom op de zonnige dagen. Alles wordt opgeslagen in een batterij.

Ondertussen is de installatie al 2 jaar in gebruik en genieten Ann en Ludwig nog steeds van alle comfort.

Lees hier hoe het off-grid-verhaal begon in november 2017

Locatie

Off-grid huis
Twaalfde-Liniestraat 42
8520 Kuurne

Toon kalender