x
NederlandsFrançais
nl

Hout­kachels Waarop letten bij aankoop

Waar plaats ik de kachel het best?

De kachel kan in een hoek, aan een muur of vrijstaand geplaatst worden. Afhankelijk van het model, het zicht dat u wilt en de aansluiting op uw rookgaskanaal.

Welk design kan ik kiezen?

Een kachel bepaalt mee de stijl en het karakter van uw interieur. Onze hout- en pelletkachels zijn tijdloos en aangepast aan de hedendaagse technieken. Ze zijn beschikbaar in tal van stijlen, van klassiek tot modern. U kiest zelf de kleur en de afwerking.

Hoe kies ik het vermogen van de kachel?

Functioneert de kachel als bijverwarming? Dan is het vermogen niet zo cruciaal. Indien nodig kan de hoofdverwarming altijd bijspringen.

Functioneert de kachel als hoofdverwarming? Dan is een goed aangepast vermogen noodzakelijk.

Kan ik met de kachel meerdere ruimtes verwarmen?

Ja, dat kan. Opteer in dat geval voor een hout- of pelletkachel met 'kanalisatie'. Een lage-energiewoning, passiefwoning of BEN-woning kunt u zelfs volledig verwarmen met kanalisatie.

Uit welke materialen is de kachel gemaakt?

De brandkamer bestaat uit 4 mm kwaliteitsstaal en houdt ook stand bij oververhitting. Bovendien optimaliseren de chamottestenen het rendement.

De vuurhaarddeuren van de kachels worden gemaakt van hoogwaardig gietijzer. Ze zijn slijtvast en zorgen voor een enorm lange luchtdichtheid.

Het transparante keramische glas is bestand tegen een temperatuur van 750 °C.

Wanneer heb ik een ruimteluchtonafhankelijke kachel nodig?

Gebruikt u een dampkap of een ventilatiesysteem in combinatie met een kachel? Dan ontstaat er onderdruk in de woning. Om dit te voorkomen, raden wij een ruimteluchtonafhankelijke kachel aan. Dat is een kachel die zijn verse lucht via een toevoerbuis van buiten haalt, en niet van in de woning.

Hoe regel ik de luchttoevoer?

Luchtregeling: moderne houtkachels zijn voorzien om zowel de primaire als secundaire lucht te regelen met twee regelknoppen. Bij de nieuwere modellen is er zelfs maar één regelklep. Handig en ergonomisch.

Welk bijkomend comfort biedt de Rikatronic3?

Bij de Rikatronic3 wordt de luchtaanvoer automatisch geregeld.

Welk bijkomend comfort biedt de Rikatronic4?

Met de laatste nieuwe optie, de Rikatronic4, biedt de houtkachel u nog meer comfort. Dankzij de automatische ontsteking en luchtregeling kunt u uw kachel op voorhand programmeren.