x
NederlandsFrançais
nl
Blog05.07.2024

Teambuilding aan 't zeetje

Op 24 juni hebben we met het team van Stroomop, ÖkoFEN, Zuderwind en FORT 07 een onvergetelijke teambuildingdag beleefd. Wat begon als een verrassing, eindigde in een gezellig en zonnig avontuur aan de zee. Hier is een kijkje in onze dag vol hoogtepunten.

Vroege vogels aan Kortrijk station
We verzamelden aan Kortrijk station, waar Lucas ons stond op te wachten met de ÖkoFEN camion. Eenmaal alle fietsen, van alle kleuren en soorten, ingeladen in de camion, konden we met het team vertrekken naar een onbekende bestemming. Team Teambuilding (Eva, Karel, Wim en Lucas) hadden een leuk programma voor ons in petto.

Met de fiets naar Aquaduin
Bestemming? Koksijde! Eenmaal aangekomen in Koksijde, stonden de fietsen voor ons klaar. We fietsten van het station naar Aquaduin, het hart van duurzame drinkwatervoorziening in de regio. De rit zelf was al volop genieten, met prachtige landschappen en veel zonneschijn. 

Duurzaam drinkwater bij Aquaduin
Bij Aquaduin werden we verwelkomd door een enthousiaste gids die ons alles vertelde over hoe deze drinkwatermaatschappij zorgt voor duurzaam en betaalbaar drinkwater. Voor ons is het soms evident dat er water uit de kraan komt, maar daar komt wel wat bij kijken. Het gaf ons allemaal een nieuw perspectief op iets wat we dagelijks als vanzelfsprekend beschouwen. Aquaduin bewaakt de kwaliteit van het drinkwater en bedient zes gemeenten in de Westhoek. De maatschappij is gevestigd in het natuurgebied Doornpanne, een prachtig duinmassief waar je uren kan wandelen en fietsen. 

Een originele lunch
Met een hoop nieuwe kennis en een kleine (of grote honger) fietsten we naar de dijk van Koksijde voor een heerlijke lunch bij restaurant De Spelleplekke. Met uitzicht op zee genoten we van een artisanale garnaalkroket en overheerlijke visbrochette. Want nergens vind je versere vis dan een paar meter verder van de zee!

Op zee met KYC Yachting Club

Na de lunch was het tijd voor actie! Bij de KYC Yachting Club stond er een giant-SUP en individuele SUP's voor ons klaar. De zee op met een SUP was voor velen van ons een nieuwe ervaring, en het zorgde voor heel wat hilarische momenten. We speelden spelletjes, probeerden onze balans te bewaren en vooral, hadden ontzettend veel plezier. Het vakantiegevoel was aanwezig!

Een zoete afsluiting
Na al die actie was het tijd voor een welverdiende traktatie. We haalden een lekker ijsje. Het was een perfecte afsluiting van een dag vol activiteiten. Met een ijsje in de hand en de zon op ons gezicht, was het heerlijk om even te ontspannen en na te praten over de avonturen van de dag.

Terug naar Kortrijk
Met een voldaan gevoel fietsten we terug naar het station van Koksijde en namen we de trein terug naar Kortrijk. We kwamen als een hechter team terug, klaar om samen nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Voor herhaling vatbaar! Merci Team Teambuilding!