x
NederlandsFrançais
nl
Blog15.07.2023

Mijn RIKA.

Inge Nollet en haar man openden in 2019 hun vakantiehuis voor 32 personen in Ieper. Het huis wordt duurzaam verwarmd door een RIKA SUMO en ÖkoFEN Pellematic.

Toen we in 2014 botsten op een oude boerderij in Ieper die te koop stond, begon het te kriebelen: "Zouden we hier iets mee kunnen doen?". We besloten ervoor te gaan en even later lagen de eerste plannen voor ons eigen vakantiehuis op tafel. De locatie, dichtbij de Palingbeek en pal in het groen, is echt ideaal voor een weekendje weg met familie, vrienden of collega's.

We wilden werken met duurzame materialen en technieken en besloten daarom om de oude gebouwen neer te halen en vanaf nul opnieuw te beginnen. Onze technisch adviseur raadde ons voor de verwarming van het vakantiehuis pellets als brandstof aan. Een stabiele brandstof die CO2-neutraal is en ook grote vermogens aan kan. We kozen voor een ÖkoFEN Pellematic 64 kW. Een centraal verwarmingssysteem dat zorgt voor verwarming via vloerverwarming en het sanitair warm water in het hele huis. In de leefruimte hebben we ook een RIKA SUMO geplaatst, een pelletkachel met een vermogen van 9 kW. De pelletkachel is er vooral voor de gezelligheid. Als de gasten thuiskomen na een stevige wandeling in de bossen is het heerlijk vertoeven rond het gezellige vuur. Volgens Inge is het ook een aangename manier om mensen te ontvangen in het huis, ze voelen zich onmiddellijk welkom. De leefruimte en keuken zijn één grote open ruimte, zodat de gasten steeds in verbinding met elkaar blijven. Dat is gelukkig geen probleem voor de SUMO, die de ruimte snel warm kan maken met zijn 9 kW. De makkelijke bediening via het touchdisplay en het grote reservoir zijn ook troeven van de kachel die het gebruik ervan comfortabel maken voor de gasten.

"We zijn open vanaf 2019, maar hebben bijna onmiddellijk anderhalf jaar stilgelegen door corona. In augustus 2021 zijn we dan met nieuwe moed opnieuw begonnen. Sindsdien draaien we op volle toeren en zijn we bijna elk weekend volzet." Echo Lodge krijgt families, vriendengroepen maar ook heel veel bedrijven over de vloer. Naast een grote leefruimte zijn er ook 8 slaapkamers met aanpalende badkamer, een hele grote tuin en prachtig terras. De kelder werd omgebouwd tot discotheek en op zolder is er een speelparadijs voor kinderen. Iedereen is welkom! Check dus maar snel die beschikbaarheden op https://www.echolodge.be/ en geniet van een warm en gezellig verblijf in het prachtige, groene Ieper.

Foto's : ©FORT07