x
NederlandsFrançais
nl
Blog05.01.2023

Mijn RIKA.

Voortaan zitten de medewerkers van Poujoulat Belux er gezellig warmpjes bij dankzij de RIKA DOMO die werd geïnstalleerd bij de recente renovatie van het kantoorgebouw. Voor de toekomstige moderniseringsplannen wordt er ook resoluut gekozen voor twee RIKA-kachels.



Met een jarenlange betrouwbare samenwerking op de teller hebben Stroomop en Poujoulat Belux als het ware een wederzijdse ambassadeursrelatie. Het summum daarvan is een PGI-compatibele gesloten pelletkachel (concentrische technologie met voorverwarmde lucht). Gaande van residentiële projecten tot grootindustriebedrijven, er is altijd een geschikte toepassing. Bij individuele verwarming gaat de aandacht in het bijzonder uit naar hout en pellets. Beide bedrijven willen namelijk dezelfde boodschap verspreiden: verwarmen met biomassa is de toekomst. In die optiek produceert de Europese marktleider in metalen schouwkanalen ook sinds enkele jaren zijn eigen biomassa in Frankrijk om de kwaliteit van het brandhout en de rookgassen te kunnen garanderen. Die knowhow, in combinatie met een intense samenwerking met de toestelfabrikanten, leidt tot complete verwarmingssystemen die een efficiënter en ecologischer rendement kunnen voorleggen.

Toen de rookgasafvoerspecialist de renovatieplannen uit de doeken deed, bestond er geen twijfel dat de gasketel aan de kant geschoven moest worden. Het bedrijf wil uitdragen waar zijn hart ligt: bij biomassa. Aangezien de gevels ook extra geïsoleerd zijn en de bureaus goed afgesloten zijn, volstaat de DOMO-pelletkachel als hoofdverwarming op het gelijkvloers, zelfs in een koude winter. Met deze kachel van 10 kW wordt eerst en vooral de gelijkvloerse kantoorruimte verwarmd en geleidelijk aan verspreidt de warmte zich ook over de gang en andere ruimtes. Ze kiezen specifiek voor het merk RIKA gelet op de stille werking van de kachels. Dit was een cruciaal punt om iedereen comfortabel te laten werken. En tijdens de pauzes gaan de kantoormedewerkers al snel rond de kachel staan om een praatje te slaan. De ideale ontmoetingsplek om te genieten van de mooie, rustige vlam! Ook op esthetisch vlak scoort de kachel erg goed. De kachel en het rookgaskanaal (dat gepersonaliseerd is door de gekleurde beugels en de wandafwerkingsplaat) dienen als uithangbord, als voorbeeld dat de volledige installatie ook een designelement kan vormen.

Bij verdere vernieuwingen zou er op de eerste verdieping een DOMO, zelfs een DOMO PGI, komen te staan. Daar bevindt zich het theoretische en praktische opleidingscentrum voor professionele installateurs en voorschrijvers. Zo kunnen ook die personen genieten van het mooie vlammenbeeld. Voor de inkomhal gaat de voorkeur eerder naar een houtkachel, voornamelijk om er een gezellig hoekje te creëren voor het wachten. Daar zou de CONNECT WOOD, als modulaire kachel, erg mooi staan.

De samenwerking tussen Stroomop en Poujoulat Belux kent dus nog lang geen einde!




Bekijk meer realisaties op onze blog.
Lees hier hoe recente, goed onderhouden houtkachels bijdragen tot een klimaatneutraal Europa.