x
NederlandsFrançais
nl
Blog09.07.2021

Stroomop portret van de week - Thijs

Thijs, isoleren en renoveren bij Zuderwind


Mijn verhaal in Zuderwind startte nog geen jaar geleden. Vorige zomer heb ik spontaan gesolliciteerd en sinds augustus 2020 ben ik aan het werk. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad!

Van opleiding ben ik eigenlijk podiumtechnieker, en ik heb ook 2,5 jaar in die branche gewerkt. Ik ben altijd al graag bezig geweest met mijn handen, dus deed er een avondopleiding timmerman bij. Ik kwam terecht in een bouwbedrijf als timmerman en renoveerde ook geregeld bij vrienden en familie. Ecologie heeft mij ook altijd geïnteresseerd. Toen ik eens een boek ontleende in de bib van VIBE over Natuurlijk Bouwen kreeg ik een ware aha-erlebnis. Dat wilde ik graag doen!
Ik stelde voor aan mijn baas om te werken met ecologische materialen, maar kreeg niet veel respons. Maar het liet mij niet los en via een kennis, Willy Lievens, die ook ecologisch had gerenoveerd, kwam ik terecht bij Stroomop en Zuderwind. Ik trok mijn stoute schoenen aan en solliciteerde spontaan. Met succes!

Ik heb in dit kleine jaar al ontzettend veel bijgeleerd. Het eerste werk dat ik deed was een dak isoleren, helemaal uit mijn comfort-zone, maar door het goede advies van mijn collega's kwam het tot een goed eind. De sfeer tussen ons zit helemaal goed. Iedereen heeft zijn specialiteiten en we leren enorm veel bij van elkaar, wat ons als team echt versterkt. De leukste projecten zijn dan ook de totaalrenovaties, waar we van begin tot eind onze ecologische stempel kunnen op drukken. Een tevreden klant is dan de kers op de taart.

Waarom hou(d)t Thijs van Stroomop?
We hebben ons huis enkele jaren geleden gekocht, en we vielen onmiddellijk voor de lichtrijke leefruimte met houten balken. Het idee om een kachel te zetten is gegroeid door in Stroomop te werken, je kan er niet naast kijken natuurlijk! We kozen voor een combikachel om het beste van de twee werelden te combineren: het gemak van pellets en de gezelligheid van hout. We hebben er deze winter al genot van gehad en kijken uit naar veel gezellige winters!