x
NederlandsFrançais
nl
Blog09.02.2021

Geef je huis een dikke trui!

Vandaag is het Dikketruiendag. Deze jaarlijks terugkerende campagne van de Vlaamse overheid sensibiliseert heel wat scholen en verenigingen in de strijd tegen de klimaatopwarming. Heel goed idee, maar geven we geen fout signaal aan de jeugd door de manier waarop? Want waarom zou je een dikke trui moeten dragen om je steentje bij te dragen aan het milieu?

E-peil


De overheid hamert elk jaar (terecht) op een zo laag mogelijk e-peil in de woning. Dit e-peil meet het energieverbruik of de energieprestatie van een woning en de vaste installaties. Bij de berekening van het E-peil wordt onder meer rekening gehouden met de compactheid van de woning, de aanwezige warmte-isolatie, de luchtdichtheid, de ventilatie, de verwarmingsinstallatie, het systeem voor warmwatervoorziening en de koelinstallatie van de woning. Om in aanmerking te komen voor de fiscale voordelen, en een steentje bij te dragen voor het milieu, is het belangrijk om in hernieuwbare technieken te investeren.

Stap 1: isoleren


Een dikke trui dragen is dan ook slechts een schamele pleister op de klimaatwonde. Het probleem aan de bron aanpakken is een beter idee! Te beginnen met de dikke trui van je huis. Isoleer je woning goed en met natuurlijke materialen om de natuur zo weinig mogelijk te belasten. Zo zorg je voor een gezond binnen én buitenklimaat.


Stap 2: duurzaam verwarmen

Als je huis goed geïsoleerd is, is het gebruik van duurzame energie binnenshuis de tweede stap. En dat kan met pellets. Centrale verwarming met pellets of een pellet- hout- of combikachel zijn verschillende opties.


Bij ons kan je terecht voor al deze stappen. Wil je graag wat advies?

Voor natuurlijke isolatie kan je terecht bij Zuderwind.
Voor centrale verwarming met pellets kan je terecht bij Okofen Belgium
Voor pellet-, hout- en combikachels kan je terecht bij Stroomop.

Wij zorgen ervoor dat u geen dikke trui meer hoeft te dragen. Tenzij u daar zelf zin in hebt.