x
NederlandsFrançais
nl
Blog01.01.2021

SmartPV energiemonitor

Zonnepanelen wel interessant

Onlangs werd beslist dat de terugdraaiende teller wordt afgeschaft. 
Elektriciteit opwekken met zonnepanelen blijft interessant. Het overschot aan elektriciteit kan gebruikt worden om batterijen te laden of, nog interessanter, sanitair water op te warmen. Je bespaart brandstof en geld. Daarenboven verkort je de terugverdientijd van je PV-installatie.


Optimaliseer het gebruik van je eigen elektriciteit

SmartPV en SmartPV PRO beheert op een intelligente manier je opgewekte elektriciteit en benut deze optimaal. De regeling zet automatisch het overschot van je zonne-energie in en verhoogt zo de efficiëntie van je fotovoltaïsche zonnepanelen of pelletketel met Stirling. Wanneer er meer zonne-energie is dan gebruikt wordt, zal de SmartPV de overtollige elektriciteit gebruiken om, bijvoorbeeld, water op te warmen in je elektrische boiler, of de wasmachine of vaatwasser starten en verbetert op die manier de energie-efficiëntie van je woning.

De technologie verhoogt het eigenverbruik van de opgewekte elektriciteit van de zon, wat je minder afhankelijk maakt van het net en je geld bespaart. In combinatie met een oplaadpunt voor een elektrische fiets, TWIKE of elektrische auto kan de SmartPV PRO met de overschot aan elektriciteit automatisch het opladen starten.

De SmartPV PRO kan eenvoudig geïnstalleerd worden in nieuwbouw of renovatie.Beheer je elektriciteitsverbruik, ook vanop afstand


Hou je energieverbruik en besparing bij met de gebruiksvriendelijke online service en smartphone app.
Het overzicht geeft je een duidelijk beeld van je energieverbruik en laat je toe om de SmartPV van op afstand te sturen.

Meten is weten


Wil je graag off-grid? Wil je weten wat je sluipverbruikers zijn? Dan is het belangrijk om het dagelijkse, wekelijkse en jaarlijkse elektriciteitsverbruik te weten. De SmartPV wordt ingezet om een te meten en zo je grootste verbruikers op te sporen. De data kan ook gebruikt worden om de batterijen te dimensioneren.

Meer info?

De SmartPV bestaat in 3 uitvoeringen. De ÖkoFEN SmartPV kan enkel in combinatie met een ÖkoFEN pelletronic Touch regeling.
De SmartPV PRO en SmartPV PRO Light kunnen losstaand werken.

Meer info via info@okofen.be, 056 72 36 30 of https://www.oekofen.com/nl-be/smart-pv/