x
NederlandsFrançais
nl
Blog25.09.2020

Stroomop portret van de week - Tijn

Tijn, isolatie en renovatie


In het middelbaar studeerde ik houtbewerking en toen ik afstudeerde duurde het niet lang voor ik een job vond. Ik werkte een aantal jaar als meubelmaker bij een bedrijf die winkelinrichtingen deed, maar ik kwijnde daar eigenlijk een beetje weg in mijn atelier. Het repetitieve werk daagde me niet uit en ik was dan ook meer dan enthousiast toen mijn goede vriend Jan (Van Wonterghem) me vertelde dat ze versterking zochten bij Stroomop.

Een andere vriend van mij, Tim, zat een beetje in hetzelfde schuitje als ik en ook hij solliciteerde voor de job bij Stroomop. Toen we op een avond toevallig samen zaten, kreeg Tim telefoon. Ludwig belde met de boodschap dat hij de job had. Twee minuten later kreeg ik ook telefoon. 'Je mag ook beginnen, Tijn!'. Ik had ongelooflijk veel zin in een nieuwe professionele uitdaging, en het feit dat mijn vrienden nu ook collega's werden, was de kers op de taart.
Jan en Roeland deden al langer kleinere (duurzame) verbouwprojecten voor Stroomop, maar met de komst van Tim en ik, kregen we ook een naam: Zuderwind.

Ik werk nu iets langer dan een jaar in Stroomop en heb al ongelooflijk veel bijgeleerd. Ik ben van opleiding meubelmaker, en dat is ook mijn specialiteit, maar met onze kleine equipe krijgen we totale verbouwingsprojecten aangereikt die we dan ook van A tot Z uitvoeren. Zo hebben we al een volledige houtskeletbouw als aanbouw van een woning gerealiseerd en leerde ik lemen. Al onze specialiteiten samen maken ons tot een sterk team, en we leren dan ook enorm veel van elkaar.

Waarom houd(t) Tijn van Stroomop?

Ik krijg hier enorm veel kansen om bij te leren. Als er een project binnenkomt, krijgen we de volledige verantwoordelijkheid om dit op te volgen. Het gaat van uittekenen tot bestellingen doen bij de leveranciers tot de uiteindelijke uitvoering. Die verantwoordelijkheid motiveert enorm.
Het is ook fijn om in een bedrijf te werken dat nog in volle groei is, elk nieuw project is een stap vooruit en dat zorgt voor een goede sfeer. Ik woon ook vlakbij, en ons vrijdagspintje onder collega's is een vaste waarde geworden.

Sinds 1,5 jaar ben ik zelf ook aan het verbouwen thuis en ik moet zeggen dat het veel beter vooruit gaat sinds ik in Stroomop werk. Ik ben ook veel bewuster gaan kijken naar de technieken en materialen die ik thuis wil toepassen. Nu ik er middenin zit, besef ik wat de voordelen zijn van duurzaam renoveren en wil ik dat ook thuis. Zo ga ik lemen ipv gewone bepleistering te gebruiken en ook isolatie(materiaal) zal meer aandacht krijgen.