x
NederlandsFrançais
nl
Blog08.04.2020

Barbecue met pellets

Eenvoudig, zonder rook, milieuvriendelijk en culinair


Echt barbecue-plezier: check!
Warm en gezellig sfeerlicht voor als het achteraf wat kouder wordt: check!

Terwijl iedereen in zijn kot zit en buiten de temperaturen oplopen, is er geen beter moment om uitgebreid te genieten van de pelletbarbecue.
We leggen je graag uit wat de voordelen zijn van deze barbecue met pellets, zowel in de aanmaakfase, tijdens het grillen zelf en ook achteraf.



Heel makkelijk te ontsteken: zonder rook, zonder elektriciteit en zonder zwarte handen


Eén van de grootste voordelen van deze barbecue met pellets is dat je dezelfde pellets kan gebruiken als die van een pelletkachel of -ketel. Je hoeft er niet voor naar een speciale winkel te gaan.

Vul de koker met 3kg, 6kg of 9kg pellets (voor 1, 2 of 3 uur vuur) en giet bovenop de pellets wat aanmaakvloeistof en een aanmaakblokje. Binnen de 10 minuten is het vuur op vol vermogen en kan het grillen beginnen.

Tijdens het aansteken van deze barbecue ontstaat er geen grote rookwolk. Ook op een balkon van een appartement of in sterk verstedelijkt gebied hoef je dus geen rookschaamte te hebben voor je buren. Ze zullen enkel jaloers worden van de heerlijke geur!

Knapperige korst, mals en sappig vlees :
grillen als een echte master!


Standaard is deze pelletbarbecue voorzien van een 3-delige geëmailleerde grillplaat waarop je zowat alles kan grillen wat maar denkbaar is (vlees,vegi, groenten, halloumikaas).
Extra pluspunt: de grillplaat is vaatwasserbestendig.

Wil je graag meer contact met het vuur, dan kan je de dubbel gelaagde Inox rooster gebruiken. Zo grill je rechtstreeks op de vlam en krijg je de typische grillindruk in je steak.
Je kan het middelste stuk ook vervangen door een wokpan. Zo kan je wokken zoals het bedoeld is: recht op het vuur.


Wil je graag iets meer doen met je barbecue dan enkel grillen of wokken?


Ontdek dan alle mogelijkheden van je barbecue met de pizzaset, een elektrisch spit of de plancha.
Het leuke is dat alles afzonderlijk verkrijgbaar is. Je kan je barbecue volledig personaliseren en uitbreiden zoals jij het wenst.


Vooral de plancha is een nooit geziene barbecue ervaring.
Met de plancha heb je een grote vuurplaat in huis waarop je in verschillende temperatuurzones kan bakken. Homemade hamburgers zijn hiervoor ideaal. Je kan de burgers bakken op het middelste deel op de grill (heetste zone). Je groentjes bak je op de plancha, dicht bij het vuur. De broodjes kan je kort grillen en warm houden op de buitenste kant van de plancha.
Spelen met de temperatuurzones is zalig!






Daarnaast kan je je barbecue ook omtoveren tot pizza-oven! Met een pizzasteen en opzetstuk maak je in no-time heerlijke krokante pizza's zoals bij de Italiaan.





En achteraf?
Geniet van het gezellige vlammenspel ! (met pellets natuurlijk)

Is iedereen klaar met eten? Dan blijf je graag nog wat op het terras zitten rond de warmte van de barbecue. Het leuke aan deze pelletbarbecue is dat hij tot 3 uur kan branden en dat je dus na het grillen nog lang kan nagenieten van het wervelend vlammenspel.

Optioneel: handig transportkarretje of beschermhoes als je je BBQ graag buiten laat staan.


Lees alles over de Häussler pelletgrill

Bekijk alle producten op onze webshop