x
NederlandsFrançais
nl
Blog04.03.2020

Stroomop portret van de week - Roeland

Roeland, isolatie en renovatie


Met mijn diploma bouwkunde werkte ik tot 2015 bij een bedrijf die oude gebouwen restaureerde. Op zich een toffe job, maar ik werd de afstanden die ik elke dag moest afleggen met de auto doorheen het hele land wat beu. Toen ik hoorde van Jan dat ze iemand zochten in Stroomop, ging ik graag eens gaan luisteren. Ik mocht onmiddellijk beginnen. In het begin deden we losse klusjes in het bedrijf. Stroomop was net verhuisd naar de Kattestraat, dus er was werk genoeg. Maar al snel volgden de renovatieprojectjes ook. De isolatie en afwerking van de gevel van Karel, een collega, was ons eerste wapenfeit. Ondertussen zijn we enkele jaren verder, hebben we er twee collega's bij gekregen en een naam: Zuderwind. Ik ben het eerste aanspreekpunt als mensen graag een project met ons willen aangaan. Ik maak de offertes op en doe het nodige bureauwerk, maar daarnaast ga ik even graag mee naar onze werkplaats en de werven.

Waarom hou(d)t Roeland van Stroomop?

Ik werk enorm graag in dit bedrijf omdat ik het vertrouwen en de vrijheid krijg om ons werk zelf in te plannen. Die verantwoordelijkheid zorgt voor een positieve werkmentaliteit onder de collega's. Daarnaast heb ik ook enorm veel variatie in mijn job. Geen enkele week is hetzelfde. Soms zit ik eens een paar dagen aan mijn bureau, maar we kunnen ook wekenlang op een werf zitten.

Ik heb ook veel meer connectie met de inhoud van m'n job dan vroeger. Ik vind bouwen met bio-ecologische materialen echt boeiend, en zou er later graag zelf mee werken als ik nog eens zou renoveren. Ik wil nog meer te weten komen over natuurlijke pleisters en afwerking, en zou ook graag eens werken met schelpen in plaats van beton.

Op fietsafstand van het werk wonen, en in het zelfde bedrijf werken als mijn vriendin Sanne zie ik ook echt als een voordeel. Over de middag eten we samen thuis en 's avonds sta ik geen uren meer in de file. Zo heb ik tijd om nog wat buiten bezig te zijn met hout klieven voor onze kachel bijvoorbeeld, iets dat ik echt graag doe.