x
NederlandsFrançais
nl
Blog26.02.2020

Stroomop portret van de week - Jan

Jan, isolatie en renovatie 


Ik werk hier ondertussen 5 jaar en begon als all-round klusjesman in Stroomop. Sinds drie jaar isoleer en renoveer ik samen met Roeland kleine huizen tot energiezuinige en betaalbare huurwoningen. Ik deed een opleiding als stukadoor en sinds vorig jaar werd ons team uitgebreid met twee extra krachten en kreeg het kind een naam: "Zuderwind", een tak van Stroomop die hoofdzakelijk energiezuinig isoleert en renoveert. Ik heb mij verder verdiept in het bepleisteren met leem, met mijn eigen huis als paradepaardje. 

Naast mijn werk bij Stroomop engageer ik mij in het voormalige bedrijfsgebouw van Stroomop dat omgedoopt werd tot skatepark 'Jansan'. Samen met Sander bedacht en ontwikkelde ik deze unieke plek voor jongeren in Kuurne, een skatepark met houten ramps en skateinstallaties. In het skatepark is er ook een bar en er worden regelmatig evenementen georganiseerd. 

Waarom hou(d)t Jan van Stroomop?

Ik werk enorm graag met hout als materiaal omdat het vele facetten heeft. Je kan het zowel voor ruwbouw (denk maar aan houtskelet) als voor afwerking (kasten, plinten,..) gebruiken in je huis. Het is praktisch overal te bevestigen, wat je met bv: metaal niet hebt, dat moet je lassen. Het is ook een uiterst licht materiaal, het ziet er mooi uit en is uniek in zijn soort. Elke lat hout is anders, en je weet nooit op voorhand wat je zal krijgen. Als laatste is de geur van hout met geen enkel ander materiaal te vergelijken.