x
NederlandsFrançais
nl
Blog12.10.2019

15 jaar Stroomop werd goed gevierd

Stroomop, De Boot en Zonne-arc samen 70 jaar klimaatactief


Stroomop werd in 2004 opgericht door Ludwig Van Wonterghem en was toen één van de pioniers inzake pelletverwarming. Nog steeds zijn we dé referentie als het gaat om duurzaam verwarmen. Ondertussen zijn we vijftien jaar actief in de sector en dus 15 jaar klimaatactief.
Een goede reden om te feesten.


Op zaterdag 12 oktober 2019 organiseerden we, samen met De Boot en De Zonne-arc, een demo- en inspiratiedag met creatieve workshops en lezingen omtrent hernieuwbare energie, living off-grid, duurzaam wonen, E-mobiliteit en pure food.

Want ook vzw De Boot (Merkem), en de Zonne-arc (Proven) hadden reden tot vieren: De Boot is al 20 jaar actief in ecotoerisme in de Westhoek; de Zonne-Arc inspireert al 35 jaar om anders om te gaan met energie en de energietransitie.


We mochten doorheen de dag 300 geïnteresseerden verwelkomen, die infostands bezochten en live-sessies meepikten over tiny houses, e-bakfietsen, composttoiletten, waterfilters, elektrische wagens, lemen finovens, kleding in natuurvezel, zonnedrogers, living willow...
's Middag genoten een 180-tal mensen van een heerlijk buffet met lekkere veggieburgers van La vie est Belle uit Oostkamp en heerlijke salades van Atelier Ouvert.

Kortom, een leerrijke, inspirerende en feestelijke dag.
Op naar de volgende 15 jaar!Bekijk hier de aftermovie