x
NederlandsFrançais
nl
Blog15.06.2018

Green Deal huishoudelijke houtverwarming - ter verbetering van de luchtkwaliteit

Green Deal


Komt er binnenkort een premie, een subsidie, een vervangingspremie of een schrootpremie voor je oude kachel? Wellicht niet maar er wordt gewerkt aan een green deal.

De Green Deal is een vrijwillige overeenkomst tussen (privé)partners en de Vlaamse overheid om samen een groen project te starten, samen obstakels aan te pakken en samen acties te ondernemen. De Green Deal huishoudelijke houtverwarming is momenteel nog in opmaak en is een onderdeel van het Vlaamse luchtplan.
Tegelijk geeft deze Green Deal een heel duidelijke boodschap: het gebruik / bezit van een houtkachel wordt niet verboden.

Signaal van en voor de sector


Wij, van Stroomop, samen met de handelaars kijken uit naar de ondertekening van de Green Deal die voor de sector een duidelijk signaal geeft: de sleutel tot de verbetering van de luchtkwaliteit ligt in onze handen. Oude houtkachels vervangen door nieuwe innovatieve houtkachels met automatische luchtsturing of pelletkachels betekent:
  • meer comfort, 
  • minder verbruik,
  • betere luchtkwaliteit.

Bent u zelf in het bezit van een kachel ouder dan 10 à 15 jaar en u wilt graag meer info, neem dan zeker contact op met één van onze handelaars.

Bekijk de voorlopige versie van de greendeal. (15/06/2018)

Wilt u uw oude kachel vervangen door een nieuwe RIKA houtkachel, pelletkachel of combikachel?
Van 1 oktober 2018 t.e.m. 18 november 2018 geniet u van 300 euro korting.
Bekijk alle details op www.vervangjeoudekachel.be