x
NederlandsFrançais
nl
Blog19.05.2016

Studenten Klima werken aan bachelorproef bij ÖkoFEN

Ives en Wouter zijn de laatste 2 van de 5 studenten die bij ÖkoFEN hun bachelorproef uitwerken. Ze volgen de opleiding klimatisering aan de Vives Hogeschool en onderzoeken de zin of onzin van een buffervat gecombineerd met de nieuwe Pellematic Condens.

Vooraleer ze een test-installatie bouwden werd de opdracht theoretisch benaderd.
Wouter en Ives bedachten per seizoen enkele scenario's: met of zonder sanitair warm water, verschillende belastingen aan de verwarmingskant, met of zonder buffervat.
Om die scenario's te simuleren worden 2 UVR-1611 gebruikt.
De intelligente ÖkoFEN Pelletronic Touch regeling beheert het buffervat en neemt het regelen van de condenserende ketel, verwarmingskring en warm water voor zijn rekening.

Om de warmte van de ketel en buffervat kwijt te raken maken ze gebruik van een 140kW warmtewisselaar met ventilatoren. Deze kunnen ze van ÖkoFEN Oostenrijk gebruiken die deze gebruikt om, onder andere, de nieuwe Pellematic e-max te testen.

Naast de temperaturen meten ze ook het pelletverbruik, de hoeveelheid condens en het elektriciteitsverbruik van de pelletketel en de installatie.

Met de verzamelde data proberen de 2 studenten aan te tonen of een buffervat al dan niet zin heeft en dit bij verschillende situaties.

We kijken alvast uit naar hun eindrapport.