x
NederlandsFrançais
nl
Blog03.05.2016

ÖkoFEN Pellematic e-max: wereldwijde primeur

Pelletketel met Stirlingmotor : Warmte èn elektriciteit van biomassa bij u thuis. Word onafhankelijk met uw eigen energiecentrale.


Produceer uw eigen elektriciteit met de pelletketel ÖkoFEN Pellematic e-max tot 4 kW elektrisch vermogen. Terwijl u uw woning verwarmt, levert de ketel ook elektriciteit. Ideaal om tijdens de donkere dagen elektriciteit op te wekken , wanneer fotovoltaïsche zonnepanelen niet renderen.

Eind april werd de eerste Pellematic e-max ter wereld geïnstalleerd in een woning in Brugge. Twee ingenieurs van ÖkoFEN Oostenrijk bouwden samen met ÖkoFEN Belgium de Stirlingmotor in. De Qnergy Stirlingmotor produceert tussen 10 en 26 MWh stroom per jaar.

De Pellematic e-max is een WKK (warmtekrachtkoppeling) op biomassa met een  thermisch vermogen van 50 kW en een elektrisch vermogen van 4 kW opgewekt door de Qnergy Stirlingmotor. De Stirlingmotor is onderhoudsvrij en is, ingebouwd in de ÖkoFEN pelletketel, ook nog milieuvriendelijk en natuurlijk CO2 neutraal. Samen met de technologie van ÖkoFEN, die zijn performantie reeds heeft bewezen, is dit een warmtekrachtkoppelingssysteem die veelbelovend is.

De pellematic e-max is ontwikkeld voor het verwarmen van gebouwen met een grote verwarmingsbehoefte zoals hotels, bedrijfsgebouwen, private woningen met zwembad, groepswoningen, winkels etc... Hoe meer de ketel draait, hoe meer elektriciteit hij produceert.

De Pellematic e-max heeft tal van voordelen. U bent minder afhankelijk van energieleveranciers.
De energie-efficiënte warmte- en elektriciteitsproductie op de plaats van het verbruik verhogen het rendement (geen transport- en warmteverliezen).

Pellets is een CO2 neutrale brandstof. U produceert daardoor elektriciteit op een ecologische manier en emissie-arm.
Pellets worden lokaal geproduceerd. Daardoor wordt energie-import vermeden.
De elektriciteitsopwekking is voorspelbaar door de lange , continue looptijden van de pelletketel. De investering betaalt zichzelf terug binnen een termijn van 4 à 7 jaar. Hoe meer warmte voor de verwarming of warm water u nodig hebt, hoe meer elektriciteit u produceert, hoe rendabeler uw installatie wordt.

Toekomstgericht

Steeds meer gebruikers kiezen voor energie-autonomie, d.w.z. onafhankelijkheid en vooral de mogelijkheid om zelf stroom te kunnen produceren. De gelijktijdige opwekking van stroom en warmte, getuigt van een innovatieve voorsprong. Veel producenten bieden al warmtekrachtkoppelingssystemen aan, doch enkel gebaseerd op fossiele brandstoffen zoals olie of gas.
ÖkoFEN is tot op heden de enige producent die een pelletketel met Stirlingmotor aanbiedt.

ÖkoFEN is klaar voor de toekomst.

Lees verder op www.okofen-e.com