x
NederlandsFrançais
nl
Blog19.05.2020

8 redenen om te kiezen voor houtpellets

Gas, mazout, warmtepomp of pellets?
Heb je net zoals veel Belgen stress bij het vernieuwen van je verwarming?
Wist je dat sommige eigenaars de aankoop van een nieuw verwarmingssysteem uitstellen omwille van die
keuzestress? Er is nogal wat onduidelijkheid over wat nu de beste keuze is voor de komende jaren: een gasketel, warmtepomp, mazoutketel, kachel (hout en/of pellets), centrale verwarming op pellets?

Wij helpen je graag met de keuze en geven je alvast 8 redenen waarom houtpellets een goede keuze zijn als verwarmingsbron.

1. Duurzaam

Hout is een hernieuwbaar natuurproduct en blijft ook beschikbaar voor toekomstige generaties.
De oppervlakte van de Europese bossen neemt toe met één voetbalveld per minuut.






2. Milieuvriendelijk

Pellets verbranden CO2-neutraal. Tijdens het groeien nemen bomen CO2 op die bij de verbranding (net zo goed als bij natuurlijke verrotting in het bos) weer wordt afgegeven.







3. Regionale brandstof

Bij het kopen van houtpellets blijft de toegevoegde waarde binnen het land.
Dat versterkt de nationale economie, zorgt voor onafhankelijkheid van crisissen en creëert nieuwe arbeidsplaatsen. Ondertussen zijn er al meer dan 10 pelletfabrieken in België.







4. Comfortabel

Pellets kunnen gekocht worden in zakken van 15 kg. Ze zijn makkelijk transporteerbaar en stapelbaar. Voor centrale verwarming kan je pellets voor een gans jaar laten inblazen met een bulkwagen.







5. Voordelig

De prijsvergelijking van gas, olie en pellets toont het aan: de prijs van pellets is gunstig en stabiel. Met pellets kunt u uw verwarmingskosten op voorhand betrouwbaar berekenen.







6. Zonder uitputting van bronnen

Pellets worden gewonnen uit de resten van houtverwerking. Er wordt geen boom extra geveld. Uit het zaagmeel ontstaan geperste houtkorrels, die efficiënt en CO2-neutraal verbranden.







7. Onafhankelijk

Pellets worden regionaal geproduceerd. Zo ben je onafhankelijk van fossiele brandstoffen, internationale ontwikkelingen en prijsschommelingen.







8. Kwaliteitslabel

Pellets worden voortdurend aan kwaliteitscontroles onderworpen. Zo mogen er geen vreemde stoffen of lijmen in de pellets te vinden zijn. Pellets hebben een diameter van 6mm en een lengte van ongeveer 10 à 35 mm. De pellets die je gebruikt moeten een ENplus-label
hebben.